Mi köze a cápabőrnek a hegedű hátához? Hogyan kerül a mocsári zsurló a hegedűkészítő műhelybe, és miért laknak a lelkek a bonbonos dobozban?
Többek között ezeknek a kérdéseknek járunk utána Guminár Tamás hegedűkészítő műhelyében, ahol keretek, hátak és hangoló kulcsok lógnak a polcokról, de a teret a szicíliai kávé illata tölti be.
Érdekesség, hogy főszereplőnk matematika-fizika szakon tanult az egyetemen, de hamar rájött, hogy valójában inkább alkotni szeretne. Lehetőleg valami maradandót. Váltott, és az élet őt igazolta.
Ma már a magyar komolyzenei élet meghatározó szereplőinek ő készíti, illetve tartja karban a hangszereit. A hely csütörtökön Guminár Tamás hegedűkészítő mester műhelyéből szól, ahol nem csak beszélünk a szárazfáról, de meg is szólaltatjuk!
A hely – Kossuth Rádió – február 22., csütörtök 11:05
Műsorvezető: Bak Anita
Szerkesztő: Burkert Rudolf
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.