Vasárnapi újság: Beszélgetés Kocsis Máté Fidesz frakcióvezetővel

A február 11-i adás tartalmából.
 

6.00 – 6.30
Bíróakadémia – beszélgetés Zinner Tibor történésszel
A szocializmus idején a régi, szakértő bírákat leváltották, eltüntették a pályáról. Helyettük egyéves vagy pár hónapos tanfolyamokkal képeztek gyakran érettségivel sem rendelkező „bírákat”, akik meghatározták az egész szocialista időszak bírósági gyakorlatát, sőt, még a rendszerváltoztatás után is hatottak. Máig.
Határhelyzet – záhonyi határzár az ukrán élelmiszerek miatt. A magyar gazdák nyugati társaiknak segítenek ezzel. Az Európai Bizottság rázúdította az ukrán élelmiszereket a kontinensre, s most nem tesz semmit a károk elhárítására. Riport.
6.30 – 7.00
Férfiak a női terekben – May Mailman, az Independent Women’s Forum Legal Center vezető jogásza a magukat nőnek deklaráló férfiak betolakodásáról szól a női terekbe, pl. sport, leányegylet stb…
Elemzés a lengyel helyzetről – beszélgetés Erdélyi Rezső Krisztiánnal
Jogellenes leváltások Lengyelországban, s EU asszisztálás mindehhez. Hova vezet ez, a lengyel társadalom miként reagál erre? Kiért figyelmeztető ez számunkra, magyarországon?
Lélektől lélekig
7.15 – 8.00
Beszélgetés Kocsis Máté Fidesz frakcióvezetővel
Budapest: haverok, buli, Lánchíd – beszélgetés Nagy Ervin filozófussal.
Hogyan tovább Karácsony Gergely? Lehet-e ennyi szuverenitást sértő és korrupciógyanús üggyel főpolgármester vagy akár jelölt valaki?
Orosz-ukrán háború – beszélgetés Horváth Józseffel
Ukrán kényszersorozás, fegyverszállítások, nyugati támogatás (Amerikai szavazás az ukrán pénzek ellen, az új ukrán törvény a hadkötelezettségről, „nincs katona” kiáltások a harctérről)
Hazaszótár
8.00 – 8.30
A magyar társadalom értékei 1989-2023. – Beszélgetés Simon János politológussal
Határozott elmozdulás van a konzervatív értékek felé az elmúlt 30 esztendő felmérései alapján. A felméréseket kétévente készítik el 1989 óta.

Vasárnapi újság – Kossuth Rádió – február 11., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Horváth Szilárd
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán 

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább