A hely: Zalaegerszeg, Göcseji Tudásközpont

A február 8-i adás tartalmából.
 

Nemcsak megkóstolhatjuk a göcseji dödöllét, de megtanulhatjuk a készítését is. A helyszín a zalaegerszegi piac, ahol két éve működik a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac. A létesítmény azért jött létre, hogy segítse a helyi termelők és kézművesek piacra jutását, a kereslet-kínálat egymásra találását, továbbá, hogy átörökítse a Göcsej vidéke egyedülálló kulturális örökségét, a hagyományos gazdálkodás és a göcseji kézművesség tudásanyagát a mai korba, segítse az érdeklődőket a szükséges ismeretek megszerzésében. Ennek megfelelően lehet szőni, korongozni, nemezelni, sütni-főzni, vásárolni és ismerkedni a göcseji hagyományokkal.
Csütörtöki helyünk: Zalaegerszeg, Göcseji Tudásközpont

A hely – Kossuth Rádió – február 8., csütörtök 11:05

Műsorvezető: Burkert Rudolf
Szerkesztő: Varga Tünde

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább