Délelőtt: Mit tehetünk annak érdekében, hogy az ünnepek alatt ne fertőzzük körbe a családot, a rokonságot?

A december 6-i adás tartalmából.
 

– Akinek óvodás, kisiskolás gyermek van, az tudja, hogy a téli vírusos időszakot csak családi összefogással lehet túlélni. Van, hogy mire sikerül kikúrálni az egyik gyereket, a másik dől ágynak, majd kezdődik minden elölről. Rábízhatjuk-e a beteg gyerekeket a nagyszülőkre? Mennyire veszélyesek rájuk nézve ezek az „ovis vírusok”? Mit tehetünk annak érdekében, hogy az ünnepek alatt ne fertőzzük körbe a családot, a rokonságot?

-Egy vállalkozás pozitív társadalmi megítélésében fontos lehet az adományozás, társadalmi felelősségvállalás. A karácsonyi időszakban egyre több cég dönt úgy, hogy valamilyen civil szervezetet, mozgalmat vagy nehéz sorsú családot támogat pénzbeli juttatás vagy tárgyi ajándékok formájában. De miért jó egy vállalatnak, ha jótékonykodik? A közmédia Jónak lenni jó adománygyűjtő akcióján keresztül megmutatjuk, hogy a jótékonykodásnak milyen pozitív hatása van a vállalati kultúrára és a közösségre.

– Jogi rovat – Milyen jogok illetik meg a nagyszülőket az unokák láthatását illetően?

– Ilyenkor télen a hideg időben nincs jobb egy forró teánál. Nemcsak átmelegíti a testünket, lelkünket, de számos jótékony hatással is bír. Mikor és milyen teát fogyasszunk? De nemcsak beszélünk a teákról, hanem kóstolunk is, mégpedig karácsonyi teát és szó lesz az angolok teázási szokásairól is.

Délelőtt – Kossuth Rádió – december 6., kedd 9:05

Szerkesztő-műsorvezető: dr. Varga Viktória

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább