Kalendárium: Generációk - fotókiállítás a Pesti Vigadóban

A december 5-i adás tartalmából.
 

– Stúdióvendég: Grászli Bernadett, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója
Visszatekintés az EKF egy évére, adventi programok

– Generációk – fotókiállítás a Pesti Vigadóban MMA-ösztöndíjasok munkáiból
2018-ban indult el az MMA új ösztöndíjrendszere, amelynek során három évre nyertek támogatást a pályázók. Az évente kiválasztott száz ösztöndíjas között, általában 6-7 fiatal fotóművész kapta meg ezt a kiváló lehetőséget alkotómunkájához. A 2018-2023-as évfolyamok MMA- és tagozati ösztöndíjas fotóművészei mutatkoznak be a Film- és Fotóművészeti Tagozat GENERÁCIÓK című tárlatán. Az érzelemmel telített portréfotóktól a festői tájképeken át a különleges kísérleti fotográfiákig, gazdag látványvilággal találkozhat a látogató. A különböző szerzői megoldások széles skálája mellett, a dokumentáló fotográfia szép példái is felfedezhetők a tárlaton.

– Litéri advent. A Veszprém vármegyei Litéren különösen fontosnak tartják a jeles napok megünneplését. November végén a hónap végi Katalin bált tartották meg, és természetesen az adventi időszakban már a karácsonyra készülnek. A programokban kiemelt szerepet kap a helyi, országosan is híres Zöld Ág Néptáncegyüttes.

– A Mátészalkai Szatmári Múzeumban a városban élő Farkas Jánosné goblein festményeiből látható kiállítás. A különleges öltési technikával, színkombinációval készített tájképek, virágcsendéletek, figurális alkotások ámulatba ejtik a nézelődőt. A repertoár sokkal szélesebb, mert kitűzőket, nyakékeket, fülbevalókat is készít, mint ahogyan utcai viseletre ruhadarabokat is díszít gobleinnel.

Kalendárium – Kossuth Rádió – december 5., kedd 15:32

Szerkesztő: Süveges Gergő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább