Vasárnapi újság: Szervezett bűnözői csoportok döntik el, ki juthat be az EU-ba

A december 3-i adás tartalmából.
 

6.00-7.00
– December 1-je Magyarország és Románia legsúlyosabb történelmi ellentétei. Kinek gyász-, kinek örömünnep. 2018. december 1-jén, a centenáriumon Gyulafehérvárott, az „egyesülés” kimondásának helyszínén egyedüli magyarként készíthetett filmet Margittai Gábor és Major Anita.
– Valerie Huber családpolitikai szakértő, Institute for Women’s Health elnöke- részt vett New York-ban az emberi jogok hagyományos felfogásának védelmében az ENSZ-ben tartott konferencián, aminek társszervezője volt a Polgári Magyarországért Alapítvány és az Alapjogokért Központ.
– Sebestyén Géza közgazdász, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője – 2024-es uniós költségvetés, módosítás. EP baloldala a büdzsé megszavazását hosszú ideig a hétéves költségvetés felülvizsgálatához, Ukrajna támogatásához kötötte.
– Pröhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Tanulmányok Intézetének igazgatója- Óriási bajban a német kormány miután az alkotmánybírósága megakadályozta, hogy a koronavírus-járvány leküzdésére megszavazott hitelek közül 60 milliárd eurót a klímavédelmi alapba csoportosítsanak át. Milyen következményekre kell számítani? Hogyan befolyásolhatja ez jelenlegi helyzet német-magyar gazdasági kapcsolatokat?
– Lélektől: Kiss Rigó László szeged-csanádi püspök

7.15-8.00
– Hollik István Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója – Nemzeti konzultációról, és arról hogy nincs új a nap alatt, Donáth Anna arra kéri az Európai Bizottságot, hogy indítson kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, ha az Országgyűlés megszavazza a szuverenitásvédelmi törvényt.
– Harald Kujat a Luftwaffe nyugalmazott német tábornokaa Bundeswehr volt vezérkari főnöke, között a NATO Katonai Bizottságának egykori elnöke- Kik akadályozták meg 2022 tavaszán a békekötést? Lehet-e Ukrajna valaha NATO-tag?
– Horváth József biztonságpolitikai szakértő- jelentősen változott a nyugat Ukrajnával, Ukrajna támogatásával kapcsolatos kommunikációja. Béketárgyalások kezdődhetnek?
– Demeter Szilárd: Hazaszótár – Trianon trauma

8.15- 8.30.
– Bakondi György, miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója – Szervezett bűnözői csoportok döntik el, ki juthat be az EU-ba. Évente legalább egymillió ember érkezik illegálisan, ismeretlen személyazonossággal, okmányok nélkül.

Vasárnapi újság – Kossuth Rádió – december 3., vasárnap, 6:00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztő: Horváth Ágnes

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Olvasson tovább