Délelőtt: Megállás nélküli munka – a grindset gondolkodásmód

A november 30-i adás tartalmából.
 

Megállás nélküli munka – a grindset gondolkodásmód. Könyvek és motivációs előadók tömkelege hirdeti, hogy a pihenés a gyengéknek való, és, hogy a könyörtelen munka az egyetlen út az igazi sikerhez. Ez az ún. grindset gondolkodásmód nem csak a kemény munkáról szól, hanem a folyamatos munkáról, amely mindenáron a célok elérésére összpontosít. Egy „soha nem elég” és a „mindig többet” megközelítés, függetlenül attól, hogy ez milyen áldozatot követel az életünkben. A decemberi általános nagy munkahelyi hajtásban még könnyebb belekerülni ebbe az állapotba. Hogyan lehet ezt megelőzni, másképp csinálni úgy, hogy mégis eredményesek maradjunk? A Mathias Corvinus Collegium december 9-én ingyenes előadást is tart a témában.

A stílus maga az ember rovat – Montágh Testület
Munkahelyi kommunikáció: mit árulnak el rólunk az e-mailjeink, önéletrajzaink, szöveges dokumentumaink tartalma, kinézete?

Dietetikus rovat Szűcs Zsuzsával
„Van zsákomban minden jó…” Hamarosan jön a Télapó  Mit tegyünk a gyerekek, unokák mikuláscsomagjába, ami nem csak finom, de valóban jó, egészséges is?

Átléptük a 2 Celsius-fokot. November 17-én és november 18-án az emberi történelem során először több mint 2 Celsius fokkal emelkedett a Föld átlaghőmérséklete az iparosodás előtti szint fölé. Mit is jelent mindez? Milyen következményekkel járhat, illetve mit tehetünk bolygónk védelme érdekében, akár az adventi időszakban?

Délelőtt – Kossuth Rádió – november 30., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Kovács Bernadett

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább