Kalendárium: Az Adventre készülnek a veszprémi Fenyves malom múzeumban

A november 24-i adás tartalmából.
 

Stúdióvendég: Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész

– November 26-án az MVM Koncertek – A Zongora sorozat keretében ad koncertet a Magyar Zene Házában Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész a 20. század első felének ikonikus darabjaiból.

– „Sosemvolt Budapest – Tervek, álmok, víziók a főváros építészetének 150 évéből” című kiállítás a Pesti Vigadóban

– Az Adventre készülnek a veszprémi Fenyves malom múzeumban

– 24-én lesz Egerben a Harlekin Bábszínház Jeruzsálem című előadása felnőtteknek, ami eredetileg osztálytermi előadás középiskolásoknak

-Melis György 100 arca fotókiállítás az operaházban a művész születésének 100.évfordulója alkalmából

– Nov.24-25 Tatai Vadlúdsokadalom: A különleges vadlúd eseményen a hazai és a külföldi természetkedvelőket várják, ahol elsősorban a természeté, a madaraké, a tatai tóra vonuló vadludaké lesz a főszerep, de kézműves fogallkozások, izgalmas előadások, és Arany János: A Nagyidai cigányok c. műve Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész és a CSAVAR Színház előadásában is látható a Tatai tó partján. A vadludak korán reggel szállnak fel a tóról, és kihúznak a környező táplálkozóterületekre. Naplementekor térnek vissza, hogy a tó biztonságot nyújtó vizén töltsék az éjszakát. A narancs színekben játszó égbolt csodás hátteret nyújt az esti behúzásnak, amikor a tatai vár vagy a gimnázium felől érkező madarak hangos zsivajjal leszállnak a tó vizére.

Kalendárium – Kossuth Rádió – november 24., péntek 15:32

Szerkesztő: Babucs Kriszta

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább