Már a középkorban is működött malom Tüskeszentpéteren, napjainkban pedig a térség egyik legmaghatározóbb iparága lett Zalaszentgróton. A helyi malomban modern technikával, teljes egészében magyar búzából készül a liszt, amit elsősorban a környék termelőitől vásárolnak meg. A technikai fejlődésnek köszönhetően ma már nemcsak nagyobb termelésre képes a Tüskeszentpéteri Malom, de az emberi munkaerő nagy részét is kiváltotta a gépesítés. Tüskeszentpéteren nemcsak búzát őrölnek, takarmányt is készítenek, aminek egy részét saját baromfi és pulykaállományuk fogyasztja. Csütörtökön: egy régi malom története és jelene Zalában.
A hely – Kossuth Rádió – október 26., csütörtök 11:05
Szerkesztő: Varga Tünde
Műsorvezető: Burkert Rudolf
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.