A hely: Tüskeszentpéteri malom

Az október 26-i adás tartalmából.
 

Már a középkorban is működött malom Tüskeszentpéteren, napjainkban pedig a térség egyik legmaghatározóbb iparága lett Zalaszentgróton. A helyi malomban modern technikával, teljes egészében magyar búzából készül a liszt, amit elsősorban a környék termelőitől vásárolnak meg. A technikai fejlődésnek köszönhetően ma már nemcsak nagyobb termelésre képes a Tüskeszentpéteri Malom, de az emberi munkaerő nagy részét is kiváltotta a gépesítés. Tüskeszentpéteren nemcsak búzát őrölnek, takarmányt is készítenek, aminek egy részét saját baromfi és pulykaállományuk fogyasztja. Csütörtökön: egy régi malom története és jelene Zalában.

A hely – Kossuth Rádió – október 26., csütörtök 11:05

Szerkesztő: Varga Tünde
Műsorvezető: Burkert Rudolf

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább