Kalendárium: Múzeumok Őszi fesztiválja: aktuális tervek, programok

Az október 18-i adás tartalmából.
 

– Stúdióvendég: Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója

– Múzeumok Őszi fesztiválja: aktuális tervek, programok

– Eger és az Egri vár 1704 egy várkapitány szemével – Időszaki tárlat nyílt a Gárdonyi Géza téren Egerben (Pilisy Csenge)

– Csoportterápia: új bemutató a kaposvári Csiky Gergely Színházban ( Báthory Gyöngyvér)

– Barabás Miklós Emléknap október 19.-én a fővárosi Barabás Villában a Magyar Nemzeti Galéria Barabás Miklós – A rajz mestere című kiállításához kapcsolódóan. A kiállítást Hessky Orsolya művészettörténész, a Barabás-kiállítás kurátora mutatja be.

– A Zongorán túl – Vásáry Tamás estje, a Zeneakadémián október 18.- án, adásunk napján 19.30-tól Közreműködnek: Balázs János (zongora), Farkas Gábor (zongora)
Vásáry Tamás 90. születésnapja alkalmából a Zeneakadémia Nagytermében elevenítik fel „A Zongorán túl” hangversenysorozat legszebb pillanatait. A koncerten két zongoraművész, Balázs János és Farkas Gábor is közreműködik, akik sok szállal kötődnek a különleges jubileumot ünneplő világhírű zongoraművész-karmesterhez.

– Hiába csak Pest, tagadhatatlan – múzeumközi séta Petőfi Sándor nyomában – A Petőfi Irodalmi Múzeum és az Evangélikus Országos Múzeum programja október 18.-án, adásunk napján 16 órától, majd november 15.-én délelőtt. Sóki Diána, a PIM munkatársa.

Kalendárium – Kossuth Rádió – október 18., szerda 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább