Családok, történetek: Állatok Világnapja

Az október 8-i adás tartalmából.
 

Apró Szárnyak – Alkotással próbálja feldolgozni a gyászt az az édesanya, aki várandóssága 21. hetében vesztette el ikerbabáit. Rajzai az Apró szárnyak közösségi oldalán is láthatóak, amely ma már egy igazi támogató közösséggé nőtte ki magát.

Anorexiás gyermek a családban – Azt mondták az orvosok, hogy soha nem lehet gyermeke, 30 éves korában mégis megtörtént a csoda, teherbe esett, majd egy egészséges kislánynak adott életet. Az anyuka azt azért nem gondolta, hogy a legnagyobb küzdelmet jóval később szeretett, tinédzser gyermekéért fogja vívni. Kislányát egy évvel ezelőtt ugyanis anorexiával diagnosztizálták.

Autista, de Heves vármegye kiváló sportolója – egy édesanya kálváriája, hogy tanulhasson tehetséges gyermeke.

Vajon igazi otthont nyújthat-e egy nyugdíjas otthon a gyökereitől, otthonától elszakított idős embernek? Ahogy a mondás tartja, egy idős fát a legnehezebb átültetni. Szerencsére a példa azt mutatja, hogy sok esetben sikerül. Október az idősek hónapja, ebből az alkalomból egy idősek otthonába látogatunk.

Állatok Világnapja – Az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Ezt vallja az a székesfehérvári család is, ahol a szülők a gyermekükkel együtt, önkéntesként segítik a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesületet, hiszen az állatok szeretetére, felelős tartására való nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

Állati családok – Az állatvilágban éppúgy léteznek utódaikkal gondosan törődő, mint azokat a sorsukra hagyó szülők. Bizonyos fajok kis családban, mások nagycsaládban élnek. Akadnak olyanok, amelyek közösségeket alkotnak, de olyanok is, amelyeknek egyedei inkább magányosan kószálnak. Családi sztorik a Debreceni Állatkertből.

Családok, történetek – Kossuth Rádió – október 8., vasárnap, 14:06

Szerkesztő: Varga Viktória

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább