Nobel-díjasok ünnepe a Kossuth Rádió műsorában

A Kossuth Rádió tudományos műsora, a Felfedező október 5-én rendhagyó összeállítással tiszteleg Karikó Katalin és Krausz Ferenc munkássága előtt annak alkalmából, hogy a két tudóst egy nap különbséggel ismerte el Nobel-díjjal a világ tudományos közössége.
 

Mit mondott Karikó Katalin 2021-ben, amikor már a fél világ megelőlegezte neki az orvosi Nobel-díjat? Mi az a messenger RNS technológia, és miért sikerült az így készült oltással a világjárvány idején emberek millióinak életét megmenteni? A Kossuth Rádió Felfedező a tudomány világáról című műsorának október 5-i adásában interjú- és előadásrészleteket hallhatnak minderről. A Nobel-díjjal és a Magyar Szent István-renddel kitüntetett, Széchenyi-, valamint a Közmédia Év Embere 2020 díjjal elismert Karikó Katalinról és tudományos eredményeiről is beszélnek majd korábbi kutatótársai, mesterei. Megszólal többek között Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem professzora, valamint Kondorosi Éva és Venetianer Pál akadémikusok.

Az adásban a fizikai Nobel-díj magyar kitüntettjével, Krausz Ferenccel is megismerkedhetnek a Kossuth Rádió hallgatói, az ő témájával részletesen jövő csütörtökön foglalkoznak majd.

Felfedező – a tudomány világáról – Nobel-díjas különkiadás október 5-én 14:32-kor a Kossuth Rádió műsorán.

Videó ajánló

Olvasson tovább