Napközben: A megnövekedett energiaárakra sokféle megoldási irány bukkant fel

A szeptember 26-i adás tartalmából.
 

– A megnövekedett energiaárakra sokféle megoldási irány bukkant fel, ezek gyakran keverednek. A lakossági fogyasztók elsősorban az alternatív energiatermelő irányokba indultak el, azonban bármiféle rendszer telepítésének egyre fontosabb az előzetes felmérése, azonban ez gyakran elmarad. Mutatunk néhány szempontot, amit érdemes előre átgondolni.. A stúdióban Dr. Vokony István, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Szakmai és Tudományos Bizottságának elnöke.

– Egyre több ország engedélyezi a kriptovaluta – kereskedelmet, ezzel együtt természetesen megjelentek a csalások is. Külön csoportja van a kriptocsalásoknak, amelyekre cégek hívják fel a figyelmet. Magyarországon is van ilyen szervezet, a Binance rendszeresen foglmaz meg ajánlásokat, módszereket, hogy kerüljék el a befektetők, hogy elvigyék a pénzüket. Erről beszélgetünk a cég szakértőjével, Balogh Dáviddal.

– A szüreti szezonban mindig akad egy-egy baleset a pincékben, az erjedő mustgáz miatt, pedig pár szabály betartásával elkerülhető lenne. Erre hívja fel a figyelmet Pilisy Csenge riportja.

– Társasház rovat – Hogyan váltható le a közös képviselő?

– Sokat beszélünk az élethosszig tartó tanulásról, a szükséges tanulási módszerekről kevesebbet. A metodika háttérbe szorul az oktatási intézményekben, pedig más módszerekkel kell tanulni az általános- és középiskolákban, másként a felsőoktatási intézményekben és másként a munka mellett felnőttként. Körei László 12 év alatt 11 diplomát szerzett, a saját tanulási módszerét osztja meg a hallgatókkal.

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 26., kedd 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább