Napközben: Októberig lehet beküldeni a Magyarország 365 országos fotópályázat műveit

A szeptember 12-i adás tartalmából.
 

Az utóbbi időben egyre többen húzzák a vészharangot, hogy az internetes tartalmak elviszik az olvasókat a nyomtatott kiadványoktól, – s valóban van elmozdulás. Bár szó esik az okokról, vendégünkkel a Magyar Olvasástársaság elnökével dr Pompor Zoltánnal elsősorban arról beszélgetünk, hogy miért fontos megtartani az olvasást és milyen formákban lehet korszerűvé, vonzóvá, sőt izgalmassá tenni, de legfőképp arról, hogy miért fontos olvasni, mi mindent fejleszt, támogat..

Októberig lehet beküldeni a Magyarország 365 országos fotópályázat műveit, amiben hazánk szépségeit lehet megmutatni.
A pályázat egyben a kor fotódokumentációinak lehetőségeit is felveti, hiszen a korabeli képeket az iratokkal egyenértékűen kezeljük, néha egy-egy ritka fotó az eladási árban is megmutatja, hogy mennyire fontos a társadalom egyes részleteinek dokumentációjával – most viszont a telefonok megjelenésével számtalan mennyiségben rendelkezünk ilyen dokumentummal, azaz fotóval. MIlyen a jó fotó s milyen társadalmi jelentősége van egy évről évre frissülő közös magyar fotótárnak. Vendégünk a stúdióban Kaiser Ottó fotóművész, a zsűri elnöke és a projekt vezetője,

A nemrég megjelent betöréstérkép kapcsán beszélgetünk dr Bák Ágnessel telefonon a korszerű társasházi biztonsági szempontokról, megoldásokról.

Elkezdődött az iskola, van azonban egy iskolatípus, ahova még lehet jelentkezni. Alig beszélünk róla, pedig kiemelt szerepet foglal el a fejlesztésben, tehetséggondozásan – ez pedig a zeneiskola. Önkéntes, és gyakorlatilag majdnem ingyenesen tanít meg hangszeren játszani. A zeneiskolák szerepéről, lehetőségeiről fogunk beszélgetni egy zenei tehetséggondozó zenei tábor kapcsán Kőrössy Róbert zenekarvezetővel, korábbi zeneiskola igazgatóval és Serdült Ádám szólamvezetővel.

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 12., kedd 9:05

Szerkesztő: Herczeg Tibor

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább