Napközben: Bérleti szerződések - Mik a leggyakoribb hibák és mire figyeljünk szerződéskötésnél?

A szeptember 8-i adás tartalmából.
 

– Ezekben a hetekben esedékes a bérleti szerződések évfordulója sok bérlőnél. Beindult albérletkeringő, sokan váltanak olcsóbb lakásra vagy friss egyetemistaként keresik az első albérletet. Mik a leggyakoribb hibák? Mire figyeljünk szerződéskötésnél? Hol, mennyiért lehet most lakást, szobát bérleni és mik a legkelendőbb ingatlanok?

– Az ősz nemcsak az alma, körte időszaka, hanem a darazsaké, hiszen a rovarok ilyenkor a legaktívabbak. Mostanra több ezres létszámú fészkek épülhettek, ezek megközelítése pedig akár életveszélyes is lehet. Milyen jelek utalnak arra, hogy allergiások vagyunk a darázscsípésre? Okozhat-e allergiás reakciót a szúnyogcsípés és van-e ok a pánikra a tigrisszúnyogok miatt?

– Hiánypótló, Kutyatartó Mesterkurzus indul az Állatorvostudományi Egyetemen. A résztvevők megismerkedhetnek a kutyaanatómiával, betegségekkel, viselkedészavarokkal, a megfelelő takarmányozással, elméleti és gyakorlati tudást sajátíthatnak el a kutyatámadás megelőzését, a harapás ellátását, valamint az értesítendő szerveket illetően.
Mennyire ismerik a kutyájukat? Tudják-e mit jelent a felelős állattartás vagy hogy milyen betegségek veszélyeztethetik a kedvencüket?

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 8., péntek 9:05

Műsorvezető: Bicsák Eszter
Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább