Napközben: IT biztonsági tippek az iskolakezdésre

A szeptember 7-i adás tartalmából.
 

Információbiztonság-tudatosság – IT biztonsági tippek az iskolakezdésre. Elkezdődött az iskola, ahol – jó esetben – csak akkor használható a mobiltelefon és egyéb informatikai eszköz, ha az a tanuláshoz szükséges, de gyermekeink telefonjai, eszközei így is, ki lehetnek téve támadásoknak. Mit lehet tenni, hogy védhetjük meg gyermekeink eszközeit úgy, hogy azon minden szükséges applikáció működjön. Mit tehetünk, ha elvesztik telefonjaikat?

Szeptember 11-ig kérhetik a szülők gyermekeiknek az ingyenes HPV (humán papillomavírus) elleni védőoltást. A HPV-fertőzés szinte minden embert érint, így nők és férfiak is átesnek rajta legalább egyszer életük során. A daganatos betegségek kialakulásának 5-6 százalékáért ez a vírus felelős. A leggyakrabban a méhnyakrákkal hozzák összefüggésbe, de más rákos megbetegedést is okoz.

Kirándulj itthon! rovat Hogyan készüljünk fel az őszi túrázásra? Szép túrautak, amelyeket kevesebben ismernek.

Mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok számára a Mozgásjavító EGYMI, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége és Paraktív Alapítvány sportválasztó napot szervez 2023. szeptember 7-én, csütörtökön 10.30-tó. Az eseményen, aktív és már visszavonult paralimpikonok társaságában próbálhatják ki a gyerekek a különböző parasportágakat.

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 7., csütörtök 9:05

Műsorvezető: Bicsák Eszter
Szerkesztő: Cseszregi Balázs

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább