Napközben: Szeptemberben ismét indul a Magyar Élelmiszerbank Együnk Egymásért jótékonyági kampánya

A szeptember 1-i adás tartalmából.
 

– Szeptemberben ismét indul a Magyar Élelmiszerbank Együnk Egymásért jótékonyági kampánya. A program hazánk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező gasztronómiai adománygyűjtő akciója. Az elmúlt több mint 10 évben összegyűjtött adományokból az Élelmiszerbank több százezer élelmiszercsomagot tudott eljuttatni rászoruló emberekhez. Hogyan működik a program és hogyan lehet csatlakozni hozzá?

– Kezdődik az iskola. Sok kisgyermek most kezd megismerkedni az írás, az olvasás és a számolás alapjaival, de mi van, ha hiába sok gyakorlás mégsem megy? Figyelmetlenségről, lustaságról, rossz pedagógiai módszerről van szó vagy valami sokkal többről: olvasási, írás vagy számolási zavarról? Mi a különbség a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia és a tanulási nehézség között? Hogyan lehet felismerni a tanulási zavar jeleit, és hogyan lehet fejleszteni az ezzel küzdő gyerekeket?

– Bozsik gazdával szüret idején a szőlővel kapcsolatos teendőkről beszélgetünk.

– Megvesszük, használjuk, de mi van, ha elromlik? Érdemes-e megjavíttatni a konyhai robotgépet, a hajszárítót vagy éppen az esernyőt? Egyáltalán meg lehet-e javíttatni mindennapi használati tárgyainkat vagy mehetnek a kukába, növelve ezzel a hulladékmennyiséget? Vannak –e még szakemberek, akiknek a keze alatt újjáéledhetnek használati tárgyaink és léteznek-e még cserélhető alkatrészek?

Napközben – Kossuth Rádió – szeptember 1., péntek 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Süveges Gergő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább