Napközben: Hogy tudnak a generációk egymással dolgozni?

Az augusztus 30-i adás tartalmából.
 

– Szeptember 1-ével fokozott figyelmet kapnak a súlyos ételallergiás gyermekek

Az anafilaxiás allergiások is kiemelten megjelennek a módosított köznevelési törvényben az 1-es típusú diabéteszes gyermekek mellett. Mi lesz a protokoll? Száműzik-e az iskolai büféből az diót, vagy a mogyorót? Ki készti fel a pedagógusokat a kockázatokra? Jár-e az intézményeknek az egészségügyi képzés és az életmentő Epipen stb.?

Telefon: dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár,
Élő tel.: Janklovics Natasa, Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület egyik alapító tagja,
Élő telefon: Dabis Erika tanítónő, I. Kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola alsós intézményezető-helyettese

– Hogy tudnak a generációk egymással dolgozni?

Megbízhatatlan, pontatlan, nincs elköteleződve a cége felé-vélik sokan a fialtokról. Rugalmatlan, lassú, a nyelveket alig ismeri-fogalmazódik meg a kritika az idősek felé.
Friss felmérés készült arról, hogy miként tudnak együtt dolgozni a különböző generációk munkavállalói. Mit gondolnak egymás képességeiről, erősségeiről és hiányosságairól? Hogyan lehetne a generációs különbözőségekből akár előnyt kovácsolni?

Vendég: Czeglédi Csilla, egyetemi docens, Budapesti Gazdasági Egyetem
Vendég: Horváth Orsolya, HR specialista,
Élő telefon: Borda Áron József, PHD hallgató

– Jogi rovat: Be nem jelentett munakvégzés

Egy budapesti utcában úgy bontottak fel egy hosszú járda szakaszt, hogy hetekig nem tudták a lakók, hogy ki a megbízó és mi az ok. Egyik nap arra eszméltek, hogy nem tudnak a garázsból kigurulni. Van olyan lakó, aki az átlyukasztott vízvezetékre panaszkodik, más a széttört virágágyásai miatt mérges.
Hosszas önkormányzattal levelezés után kiderült, hogy az áramszolgáltató kárelhárítást, kábelfektetést végez. Nem tudják az érintettek, mi a kár és azt sem, hogy miért tart két hónapig a munka.

Élő telefon: Kator Zoltán, ügyvéd

– Kosárközösség:

Egyre több nagyvárosi közösség szerveződik a jobb minőségű, friss, és hazai termékek –zömében zöldségek, gyümölcsök- elérése érdekében. A folyamat alap feltétele a bizalom és az előre tervezés, hiszen a viékről érkező gazda, csak azt szállítja fel a nagyvárosba, amit a családok megrendeltek. Ki mit nyer az együttműködésből? A kosárközösségek néhol egész hálózattá alakultak, melyben akár bútort, játékot, használati eszközt is lehet kapni és egyre több helyen kitétel a környezetvédelem, például a csomagolásmentesség. Hová fejlődtek a több, mint 10 éve alakult közösségek? Egykori és frissen alakult kosárközösséget is bemutatunk. Gödöllő, Diósd, Nyíregyháza, Szolnok

Élő telefon: Zalatnai László, Nyíregyházi kosárközösség egyik szervezője,
Élő telefon: Tóth Andi, Zero waste tanácsadó, Gödöllői Domvidék Kosárközösség önkéntese,
Élő telefon: Bakóné Bán Zsófia, Szolnoki kosárközösség

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 28., hétfő 9:05

Szerkesztő – műsorvezető: Gécsek-Tóth Enikő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább