Napközben: A nevelés nehézségei

Az augusztus 21-i adás tartalmából.
 

1. Stresszmentes mobilitási hetet szervez szeptember első hetében a Magyar Autóklub és a Jövő Mobilitása Szövetség

Szinte mindennapos probléma Budapesten és a nagyobb településeken a túlzsúfolt utak és a különböző közlekedési eszközök okozta feszültség. De hogyan lehet egy nagyváros közlekedését és infrastruktúráját a leghatékonyabbá tenni? Hogyan kellene kezelni az autókérdést? Miért fontos a KRESZ pontos ismerete és betartása? Hogyan tudnánk pozitív irányba változtatni a közlekedők mentalitását és a közlekedési kultúrát? Miként csökkenthető a közeledés okozta stressz?

2. A nevelés nehézségei: mit tegyek, ha tehetséges a gyerekem?

Sok szülő vágyik arra, hogy gyermeke különleges, tehetséges, kiemelkedő legyen akár a sportok, akár a tudomány, akár más egyéb területen. Ez azonban igen komoly kihívást jelent, és sajnos nem minden esetben sikerül jól kezelni. Mikor kezdjük meg a tehetséggondozást? Meddig maradhat gyerek a gyerek? Mit fejleszt a játék, és meddig hagyjuk őket játszani? Mikortól lehet ‘felnőttként’ kezelni őket?

3. Akadálymentes: Speciális igényű emberek számára nyújt díjmentesen elérhető, részletes és megbízható információt az épített környezet akadálymentességéről az Acces4you.

4. Lovasterápia, avagy hogyan segíthetnek az állatok a gyógyulásban?

Szakemberek szerint az állatok jelenléte és a velük való interakció oldja a feszültséget, csökkenti a stresszt, és pozitív hatást gyakorol a mentális egészségre. Erre vonatkozóan indít ősszel hiánypótló kutatást a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete, amely a lovasterápia hatékonyságának jobb megértését célozza majd. De kiknek nyújthat segítséget a terápia ezen módja? Hogyan működik pontosan, milyen betegségekre, nehézségekre nyújthat megoldást? És milyen lehetőségek rejlenek az állatterápiákban?

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 21., hétfő 9:05

Szerkesztő: Dian Gergő
Műsorvezető: Bak Anita

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább