Napközben: Iskolakezdés és biztonságos közlekedés

Az augusztus 18-i adás tartalmából.
 

Iskolakezdés és biztonságos közlekedés
Hamarosan itt a szeptember és kezdődik az iskola. Az iskolák környékén ismét jelentősen megnő a forgalom, és a gyerekek ilyenkor figyelmetlenebbek lehetnek mint máskor. Mit tehetünk annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen az iskolák közelében is? És hogyan segíthet ebben egy okoszebra?

Idén ünnepeli 120 éves fennállását a Mexikói Úti Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium.
Az intézménynek köszönhetően megannyi mozgásszervi fogyatékossággal élő gyermek végezhette el alapfokú tanulmányait egy kifejezetten számukra kialakított speciális környezetben. Mikor van szükség speciális iskolára és mikor lehet integrált környezetben oktatni egy mozgássérült gyermeket?

A régi értékeinket, az ősi gyümölcsfajtákat, a növényi sebészeti eljárásokkal őrizhetjük meg az utókornak, mint amilyen az augusztusi alvó szemzés, valamint a tavasszal aktuális gyümölcsfa oltás. A szemzésnek most van a szezonja, és a faiskolában, a szakavatott kertészek el tudják végezni, ezt a „növényi sebészeti” eljárást, amelyet egyébként bárki könnyen elsajátíthat otthon is. Bozsik gazda rovatában egy korábbi podcastból hallhatnak részletet a hallgatók.

Biztonságban a tömegben
Az augusztus 20-i Szent István Nap csúcspontja a tűzijáték, amit Budapest egyik fele örömmel vár, míg a másik inkább otthon marad és kerüli és az utcákon ilyenkor jellemző embertömeget. Hogyan lehetünk biztonságban a tűzijátékot figyelő ember sokaságban?

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 18., péntek 9:05

Szerkesztő: Nagy Bálint
Műsorvezető: Balogh Tamás

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: Forrás: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább