Napközben: Egy kutatás szerint összefüggés van a fiatal felnőttek mentális állapota és aközött, hogy mikor kapnak először okostelefont

Az augusztus 8-i adás tartalmából.
 

– 600 pedagógus csatlakozásával létrejött az Állatbarát Pedagógus Kör az állatvédelmi szemléletformálás érdekében.

– Kitelepülés – 6 őrs munkatársai dolgoznak azért éjjel-nappal, hogy a Duna magyarországi szakaszán a hajózók, motorcsónakozók, SUP-ozók, fürdőzők biztonságban legyenek. Budapest és környékének biztonságáért a Kopaszi-gáton lévő budapesti Dunai Vízirendészet felel. Onnan jelentkezünk élőben, bemutatjuk munkájukat, elmondjuk, mit szabad a Dunán és mit nem, illetve hajóra is szállunk, hogy kiderítsük, hogyan járőröznek, mely szakaszok a legveszélyesebbek.

– Társasház rovat – tetőterek, padlásterek beépíthetőségének lehetősége, szabályai.

– Egy kutatás szerint összefüggés van a fiatal felnőttek mentális állapota és aközött, hogy mikor kapnak először okostelefont. Az átlag a 10 éves kor. Persze mindig vannak extrém példák is: egyes szülők már 5 éves gyermeküknek is vesznek okos készüléket. De mégis milyen hatásai lehetnek ennek felnőttkorban? Már felnőtt egy generáció, akiken ezt lehet vizsgálni. Mikor adjunk először okostelefont a gyermek kezébe? Bemutatunk egy friss amerikai kutatást is.

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 7., hétfő 9:05

Szerkesztő: Bartha Bernadett
Műsorvezető: Gécsek-Tóth Enikő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább