Napközben: Tudatos nyaralás

Az augusztus 1-i adás tartalmából.
 

Tudatos nyaralás /glamping, eco-roadtrip/
A klímaváltozás hatásainak felerősödésével egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fenntarthatósági szempontok, ez alól pedig a nyaralás és a turizmus sem kivétel. De pontosan mi is az a zöldturizmus? Hogyan lehet tudatosan nyaralni? Mi az a glamping, mit jelent az eco-roadtrip, és hogy néz ki egy fenntartható vakáció?

Romló memória
Gyakran érezzük úgy, hogy egyre több dolgot felejtünk el, kiváltképp az egyre növekvő információhalmaz miatt, ami körülvesz minket. De vajon mi okozhatja, hogy kiesnek bizonyos részletek? Mennyire számít ez természetes folyamatnak a kor előrehaladtával, lehet-e késleltetni, mérsékelni? Van-e összefüggés a memóriaromlás és az digitális fejlődés következtében megnövekedett igénybevétel között?

Társasházi rovat: kutyatartás

B-terv, avagy mi van, ha nem vettek fel egyetemre?
Kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárait, azonban ez az időszak nem mindenki számára jár felhőtlen boldogsággal. Mit tehetünk, ha nem sikerült a felvételi? Milyen lehetőségek vannak akár a munka világában, akár szakképzések vonatkozásában? Hogyan lehet jól kezelni ezt a helyzetet, és mit tanulhatunk belőle?

Napközben – Kossuth Rádió – augusztus 1., kedd 9:05

Szerkesztő: Dian Gergő
Műsorvezető: Horváth Szilárd

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább