Hajnal-táj: Rövidesen érik a csili

A július 22-i adás tartalmából.
 

– Rövidesen érik a csili, amelynek termesztésébe akár kezdő kertészeknek is érdemes belevágniuk. A keleti és indiai konyha alapanyaga igencsak népszerűvé vált az elmúlt években Magyarországon.
– Sikerült kialakítani azt a módszert, amellyel jól termeszthető az áfonya a zalai dombok között. A galamboki Áfonyakert ültetvényen most éppen Szedd magad!-akció zajlik, a megmaradt gyümölcsöt magánszemélyeknek értékesítik vagy feldolgozzák.
– Egyre jobb a balatoni gasztronómia – vélik a szakemberek. A legfontosabb szempont, hogy helyi termelők helyi termékei jelenjenek meg a balatoni strandokon is.
– Gasztrokörút néven új kampányt indítottak Egerben. A városban sétálva olyan éttermeket, cukrászdákat, kávézókat és borozókat találnak a látogatók, amelyekért maguk az egri lakosok is valósággal rajonganak.

Hajnal-táj – Kossuth Rádió – július 22., szombat 6:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább