A hely: Sümeg, Egly Borászat

A július 18-i adás tartalmából.
 

Aki a Sümegi várban kirándul, bizonyára rácsodálkozik a vároldalban lévő szőlőültetvényre, és megfogalmazza magában a kérdést is, hogyan lehet ezt művelni? A válasz egyszerű: biodinamikus gazdálkodással. Egly Márk borász több mint 15 éve napi szinten megjárja az ültetvényt és lelkes kutatója, képviselője a sümegi borászat történetének. Mindehhez kiválóan kapcsolódik a Püspöki Palota alatt lévő pincerendszer, ahol a helyi bortörténti kiállítást is ő hozta létre. Munkája gyümölcse mondhatjuk így, mára beérett: a sümegi natur borok Michelin-csillagos éttermek étlapjain szerepelnek.
Keddi helyünk: Sümeg, Egly Borászat.

A hely – Kossuth Rádió – július 18., kedd 11:05

Szerkesztő: Varga Tünde
Műsorvezető: Burkert Rudolf

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább