Napközben: Néhány gombóc jeges álom

A július 17-i adás tartalmából.
 

Idén júliustól változtak az öröklési szabályok. Ha nincs fellelhető örököse az elhunytnak, akkor a tulajdonát képező belföldi ingatlan és az ott található ingóság, az adott önkormányzatot illetik. Köteles– e az önkormányzat elfogadni az örökséget? Milyen jogvitákat generálhat ez a helyzet és hogyan lehet elkerülni mindezt?
Ne várjunk őszig a kéménysepréssel. Sokan csak a fűtési szezon kezdetén hívnak kéményseprőt, amikor a szakemberek a legleterheltebbek és többet kell várni az ellenőrzésre. Tavaly a lakossági ügyfelek 30 százaléka szeptemberben foglalt időpontot. Kinek, mikor és hogyan kell ellenőriztetni kéményét, és milyen problémák adódhatnak, ha a kémény nem megfelelően működik?

Sétáltatás vagy éppen bújócska. Önkéntességgel foglalkozó rovatunkban két szervezetet mutatunk be. Ami közös bennünk, hogy kutyákkal foglalkoznak. A budapesti Rex Kutyaotthon Alapítvány a többi között a mentett állatok ellátásához, sétáltatáshoz várja az önkéntesek segítségét, míg a Tatabányai 4×4 Terepjárós Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület személykereső kutyák kiképzéséhez kéri az önkéntesek munkáját.

Néhány gombóc jeges álom. Nemrég rendezték meg a 25. Év fagylaltja versenyt, ahol 5 kategóriában több mint 80 fagylalt versenyzett. Milyen ízek vitték el a pálmát? Melyek a hazai és a nemzetközi fagylalttrendek és hogyan lehet megállapítani, hogy egy fagylalt valóban jó minőségű kézműves termék vagy „csak” különböző adalékokkal és módszerekkel feljavították?

Napközben – Kossuth Rádió – július 17., hétfő 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Balog Tamás

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább