Napközben: A legtöbb fesztiválon már 15-16 évesesek is részt vehetnek szülői kíséret nélkül

A július 13-i adás tartalmából.
 

Bővült a készpénzfelvételi lehetőségek száma. Egy július 1-jén életbe lépett jogszabály szerint ugyanis már azon boltok pénztáraiban is lehet készpénzt felvenni, amelyekben lehetővé teszik a cashback szolgáltatást. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezekben a boltokban kártyás fizetéskor készpénzt is tudunk felvenni ingyenesen, havi két alkalommal, maximum 40 ezer forintig. A boltok önkéntesen csatlakozhatnak a cashback rendszerhez.

Megkezdődtek a nyári diplomaosztó ünnepségek, sok hallgató a napokban veszi kézbe első diplomáját. De hogyan tovább? Érdemes-e az utolsó nyarat még pihenéssel tölteni, vagy célravezetőbb azonnal munkahely után nézni? Karrier szakértőinkkel a friss diplomások lehetőségeiről beszélünk, álláskeresési praktikákat adunk. De megnézzük azt is, hogy ha valaki már megcsípte az első munkahelyét, hogyan hozza ki belőle a legtöbbet, hiszen az első heteknek, hónapokban kiemelt jelentősége van.

Nyaralj Itthon Rovat
Sokan csak nyár végén jutnak el nyaralni, vagy egyáltalán nem engedhetnek meg maguknak hosszabb utazást. Aki a forró nyári napokat Budapesten tölti, annak sem kell lemondani a hűsítő programokról, kikapcsolódásról. De a nem fővárosban élőknek is érdemes ellátogatni a fővárosba nyáron is, hiszen a már ismert látványosságokon túl, számos újdonság várja őket.

Számos országban a többség csak 18 éves kortól engedélyezné az éjszakai bulizást, azonban a legtöbb fesztiválon már 15–16 évesen is részt lehet venni szülői kíséret nélkül. Az Ifjúságkutató Intézet 12 államra kiterjedő, friss közvélemény-kutatásában az önálló bulizásról alkotott véleményeket vizsgálta.
De mit tegyen egy szülő, ha gyermeke már hetek óta rágja a fülét, hogy szeretne elmenni kedvenc együttese koncertjére vagy esetleg több napra egy fesztiválra. Engedje, ne engedje? Hogyan tudjuk biztonságban gyermekünket és mire készítsük fel? Milyen veszélyekkel kell egyáltalán számolni?

Napközben – Kossuth Rádió – július 13., csütörtök 9:05

Szerkesztő: dr. Varga Viktória
Műsorvezető: Horváth Ágnes

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Olvasson tovább