Napközben: Külföldi utazás előtt mennyire körültekintőek?

A július 7-i adás tartalmából.
 

Külföldi utazás előtt mennyire körültekintőek? Tudják-e például, hogy hová fordulhatnak, ha bajba kerülnek vagy hogy telefonhasználat közben mire ügyeljenek, hogy ne legyen milliós a számla a nyaralás végén? Szoktak-e biztosítást kötni? Hogyan segíti a külföldre utazást a Konzuli Szolgálat mobil alkalmazása?

Bár most hetente jut egy-egy csapadékos nap, jövő héten beköszönt a kánikula és vele együtt a szárazság. Mire ügyeljünk, ha a kertben grillezünk vagy az erdőben raknánk tüzet? Mennyi idő alatt szárad ki az avar, a gallyak? Melyek a legveszélyeztetettebb erdők? Milyen gyorsan tud kialakulni egy erdőtűz?

A hazai kertkultúrában leáldozhat-e a szabályosra nyírt, homogén füves terület-térkövezett udvar kettősének? Hogyan alakítsuk át a kertünket a klímaváltozásnak megfelelően? Hogyan legyen árnyék, napvitorla nélkül? Milyen növények szeretik a jelenlegi magyar időjárást? Mi a legnagyobb baj a hazai kertkultúrával és hogyan lehetne orvosolni? Milyen az ideális kert és miért érdemes kirándulást tenni 1-1 látogatható magánkertben?

Napközben – Kossuth Rádió – július 7., péntek 9:05

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella
Műsorvezető: Horváth Ágnes

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább