Napközben: Folyóvízből ivóvíz

A július 4-i adás tartalmából.
 

-Sokan nincsenek tisztában azzal, milyen vagyonjogi szabályok vonatkoznak a házaspárokra és az élettársakra – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) online felmérésének eredményeit ismertetve. A házassági és élettársi vagyonjogi ismereteket vizsgáló felmérésben a válaszadók fele nem tudta, hogy – eltérően rendelkező házassági vagyonjogi szerződés nélkül – a házastársaknak minden bevételük, de még a tartozásaik is közösek. Vagyonjogi kérdések és válaszok.

– Folyóvízből ivóvíz – víztisztító cserebere pontot hoztak létre a Hulladékmentes Tisza program legújabb eredményeként. Most még Budapesten megtekinthető, utána Kárpátalján teljesít szolgálatot. Miért pont ott? Milyen a kárpátaljai hulladékhelyzet? Hogyan válhat ivóvízzé a folyóvíz? A csapvizeink milyen forrásból származnak? Gyálon egyedülálló világújdonság gondoskodik Gyál vezetékes vizének minőségéről.

– Társasházi rovat – egy lakó panaszát járjuk körül

– Különleges járgányok az utcákon – hooverboard, segway, onewheel, sétacikli…melyek lehetnek a mikromobilitás igazi hosszútávú eszközei és melyek csak a hóbort részei? Hogy fogadják a városok ezeket az eszközök? Hogyan épülnek ki mikromobilitási pontok egy városon belül?

Napközben – Kossuth Rádió – július 4., kedd 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Szilárd

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább