Napközben: Tekerj itthon e-bringákon!

A június 28-i adás tartalmából.

1.„Jobb helye is lehetne az apródnak”
„Jobb helye is lehetne az apródnak”, mint otthon a kisasztalon vagy az autóban, esetleg egy befőttesüvegben gyűjtve. Közös karitatív kampányban hívja fel a figyelmet az adakozás és egyben a fenntarthatóság fontosságára a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Posta, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Nemzeti Bank.

2. Új, egyszerű eljárással kezeli a 2-es típusú cukorbetegeket a Semmelweis Egyetem
Magyarországon a cukorbetegség népbetegség: 750 ezer ember szenved tőle, és legalább még ennyien veszélyeztettek. Miért alakul ki, miért veszélyes és hogyan előzhető meg?
Élő tel: dr. Kempler Péter professzor úr, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és
Onkológiai Klinika egyetemi tanára

3. Jogi rovat: Szálláshely-panaszok
Koszos szoba, lyukas szúnyogháló. Melyek a leggyakoribb problémák a szálláshelyeken? Mire érdemes figyelni, és hogyan érvényesíthetjük a jogainkat?

4. Tekerj itthon e-bringákon!
Az Aktív Magyarország az idei turisztikai szezonban elindította az E-bringatúra Programot, melynek célja, hogy minél többen tapasztalhassák meg a természetközeli kerékpározás élményét. A turisták az ország 9 tájegységén vehetnek részt vezetett, kedvezményes árú e-bringatúrákon. A 211 darabos flottát helyi túravezetők, vállalkozók üzemeltetik, a szolgáltatást kipróbálók pedig egy központi honlapon választhatnak a túrák és a tájegységek között.

5. Július 1-től már a Spotify-on is hallható lesz a Rádiószínház.

Napközben – Kossuth Rádió – június 28., szerda  9:05

Szerkesztő: Pilisy Csenge
Műsorvezető. Gécsek-Tóth Enikő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább