Napközben: Elszomorító állapotban a hazai közlekedési morál

A június 23-i adás tartalmából.
 

Ritkán látható kincsek, különleges helyek, nem mindennapi programok egy varázslatos éjszakán. Június 24-én a Múzeumok éjszakáján több száz intézmény nyitja meg kapuját és több mint 2000 programra várják az érdeklődőket országszerte. Mit kínálnak a múzeumok ezen az éjszakán és milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy kulturális intézménynek a 21. században?

Gyorshajtástól az elsőbbség meg nem adásáig, a dudálástól a káromkodásig. Elszomorító állapotban a hazai közlekedési morál, például minden második közlekedő naponta többször is találkozik szabályszegéssel az utakon. Ez derült ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. nemrég elkészült online felméréséből, amellyel idei „közlekedjbiztonságosan” kampányát indította útjára.
Önök mit gondolnak: szükség van-e változásra a hazai közlekedési kultúrában és mit lehetne tenni a folyamat megállítására, megfordítására?

Ismét jön Bozsik gazda rovata, akivel ezúttal egy tálból fogunk cseresznyézni, merthogy a téma a cseresznyetermesztés rejtelmei lesznek.

S ha már a kerteknél tartunk: almafa a 8. emeleten, klasszikus veteményes a családi ház mögött és közösségi kert a panelek árnyékában. Ismét keresik az ország legszebb konyhakertjét- elindult az országos verseny. Mitől népszerű újra a kertészkedés? Emellett az is kiderül, hogy a kis terek előre törésére, a változó igényekre hogyan reagálnak a növénynemesítők?

Napközben – Kossuth Rádió – június 23., péntek 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető. Süveges Gergő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább