A hely: A gintől a pezsgőig – Etyek

A június 6-i adás tartalmából.
 

Hernyák László a vajdasági Csantavérről jött át az anyaországba a 90’-es évek elején, mert nem akart magyar katonaként bevonulni a délszláv háborúba. Eleinte arra készült, hogy a háború végeztével hazatér családjával, de végül Etyeken találtak új otthonra. Itt a családfő borászkodásba kezdett. Később csatlakozott hozzá a fia, Hernyák Tamás is. Azóta a teljes etyeki borvidék úgy döntött, hogy a borról átállnak a pezsgő- és ginkészítésre, és felélesztik az etyeki pezsgő hagyományát, amely a világháború előtt olyan híres termék volt, mint mondjuk napjainkban a tokaji aszú. Az eredetvédett etyeki pezsgő kapcsán a Szíjjártó Előd, az etyeki pezsgőklub egyik tagja is megszólal. Bejárjuk a pincét és a birtokot, beszélgetünk a család történetéről, generációváltásról és arról, hogy mitől is különleges az eredetvédett etyeki pezsgő.

A hely – Kossuth Rádió – június 6., kedd 11:05

Műsorvezető: Bak Anita
Szerkesztő: Burkert Rudolf

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2023/05/A-hely-5.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább