Hernyák László a vajdasági Csantavérről jött át az anyaországba a 90’-es évek elején, mert nem akart magyar katonaként bevonulni a délszláv háborúba. Eleinte arra készült, hogy a háború végeztével hazatér családjával, de végül Etyeken találtak új otthonra. Itt a családfő borászkodásba kezdett. Később csatlakozott hozzá a fia, Hernyák Tamás is. Azóta a teljes etyeki borvidék úgy döntött, hogy a borról átállnak a pezsgő- és ginkészítésre, és felélesztik az etyeki pezsgő hagyományát, amely a világháború előtt olyan híres termék volt, mint mondjuk napjainkban a tokaji aszú. Az eredetvédett etyeki pezsgő kapcsán a Szíjjártó Előd, az etyeki pezsgőklub egyik tagja is megszólal. Bejárjuk a pincét és a birtokot, beszélgetünk a család történetéről, generációváltásról és arról, hogy mitől is különleges az eredetvédett etyeki pezsgő.
A hely – Kossuth Rádió – június 6., kedd 11:05
Műsorvezető: Bak Anita
Szerkesztő: Burkert Rudolf
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.