Napközben: Érettségi után

A május 31-i adás tartalmából.
 

– Május 31. a Dohányzásmentes Világnap
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére 1988 óta minden évben május 31-e a Dohányzásmentes Világnap, mely elsősorban a dohányzás veszélyeire, szövődményeire hívja fel a figyelmet. Vendégeinkkel a megelőzésről és a leszokást segítő lehetőségekről beszélgetünk.

– Érettségi után
Hogyan tovább az érettségi után? Mik a legkeresettebb és a legjobban fizetett munkahelyek? Milyen lehetőségekre kell felkészülnie egy a nagybetűs életbe kilépő fiatalnak? Hogyan segíthetjük mi gyermekeinket a pályaválasztásban?

– Jogi rovat: szomszéd házépítés, felújítás okozta károk a lakásban.
Milyen kártérítési lehetőségek vannak ha a szomszédban zajló építkezés miatt kár keletkezett otthonunkban? Mit lehet tenni a zajjal, porral egyéb kellemetlenségekkel?

– Nyári nyelvtanulás
Miért érdemes már gyerekkorban, táborokkal segíteni a fiatalok nyelvtanulását? Mennyivel ad ez többet mint az iskolapadban tanultak? A beszélt nyelv vagy a nyelvvizsga a fontos? Vendégeinkkel körbejárjuk a nyári nyelvtanulás legizgalmasabb lehetőségeit.

Napközben – Kossuth Rádió – május 31., szerda 9:05

Gécsek-Tóth Enikő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: Budapest, 2021. május 4. Feladatlapok a matematika írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2021. május 4-én. A matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. E tárgyból 68 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak. MTI/Balogh Zoltán

Videó ajánló

Olvasson tovább