Napközben: Mi kell ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott gyermeket neveljünk?

A május 26-i adás tartalmából.
 

Szülőként az egyik visszatérő kérdés és egyben dilemma, hogy vajon elég jók vagyunk-e ebben a szerepben? Mindannyiunk célja, hogy boldog és kiegyensúlyozott gyermeket neveljünk, de vajon mi kell ahhoz, hogy ezt a mindennapok taposómalmában meg is tudjuk valósítani? A pozitív megerősítésekkel való kommunikáció egyszerre segíti a szülőket és a gyerekeket a közös lelki és szellemi fejlődésben.

Az Autós Nagykoalíció 2023-ban első alkalommal végzett felmérést a magyarországi független autószervizek körében, mely során arra voltak kíváncsiak, hogy milyen aktuális kihívásokkal néznek szembe és hogyan látják a magyar gépjárműpiac jelenét és jövőjét.
És mindenki szeretné olcsón megúszni autója javítását, csakhogy itthon még mindig sok a sufnitunning. Előfordult olyan is, hogy elteszik a pénzt a javításért, alkatrész cseréért, de nem olyan minőségű alkatrész került az autójába, ami a számlán van vagy éppen alig nyúltak hozzá, pedig a munkaóra díjai is az egekben vannak. Szervízes tapasztalatokról, átverésekről is beszélünk.

Bozsik Gazda: pünkösdi rózsa

Serdülőkorban gyakran előforduló probléma, hogy a tinédzserek szédülésre, ájulásközeli állapotra panaszkodnak, különösen hirtelen testhelyzet-változtatást követően, egy iskolai évzárón több órás állás közben vagy éppen a nyári melegben. Ebben az életkorban legtöbbször nem magas vérnyomás vagy más komolyabb szervi eltérés áll a háttérben, hanem a szív- és érrendszer adaptációs zavara: vagyis a vérnyomás szabályozása ilyenkor nem alkalmazkodik olyan gyorsan a fiatalok hirtelen testmagasság növekedéséhez.

Napközben – Kossuth Rádió – május 26., péntek 9:05

Műsorvezető: Süveges Gergő
Szerkesztő: Cseszregi Balázs

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább