Napközben: Melyek lehetnek a szülői kiégés jelei és hogyan kérhetünk segítséget?

A május 25-i adás tartalmából.
 

Hiányszakma, jól fizet és családbarát módon is végezhető, mégis űr van lányok terén az IT világban. Miért kevés a nő a reál területeken? Holott kifejezetten sikeresek benne és még családbarát munka is. Miért lenne fontos, hogy ők is tért nyerjenek a tech világában? Ingyenes programozást tartanak lányoknak, hogy eloszlassák a tévhiteket.

Két idegösszeroppanás és megannyi nehéz év után az édesanya felismerte, hogy nem csak a gyerekeiért, hanem a saját maga jól létéért is ő felel. Melyek lehetnek a szülői kiégés jelei és hogyan kérhetünk segítséget? Tavasszal konferencián is szóltak a szakemberek a szülői kiégésről.

Kiránduljon itthon rovatunkban a Hortobágyra látogatunk, hiszen a hétvégén a gulyások és pásztorok mérik majd össze tudásukat. De lesz madármegfigyelés, fotótúra, csillagvizsgálás, gyereknapi barango-Ló a mátai ménesben.

Véget érhet a véget nem érő fűnyírás, locsolás, gereblyézés és gyomirtás? Ha felhagyunk a hagyományos kertészkedéssel, egy igazán gazdag és fenntartható rendszert tudunk létrehozni, vallják a permakultúrások. De mi köze egy fenntartható kertnek egy kávézóhoz, vagy idősotthonhoz? A permakultúra szociális hálózatokban is mérhető tapasztalatairól beszélünk, mert vannak jó példáink, vidéken és a nagyvárosban is.

Napközben – Kossuth Rádió – május 25., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Belényi Barbara
Műsorvezető: Gécsek-Tóth Enikő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább