Vasárnapi újság: Nemcsak magyar hős volt Hunyadi János, hanem az egész keresztény világ bajnoka is

A május 21-i adás tartalmából.
 

6.00 – 6.30
– A nemzet zászlója és az összetartozás Trianon évfordulóján.1848 méter hosszú zászlót visznek a Hősök terére.
– A mesterséges intelligencia már most is igen mélyen belenyúl az életünkbe, sokaknak a legintimebb magánéletébe is. Piacon vannak azok a robotok, amelyek folyamatosan tanulnak, érzelmeket ébreszthetnek bennünk és kiismerhetik az érzelmeinket. Mi jöhet még? Radovits László Kedd nélkül nincs jövő című könyvéről készült a beszélgetés.

6.30 – 7.00
– Daniel Mahoney egyetemi tanár, politikai elemző, filozófus, író. Kiemelt szakterülete a totalitárius diktatúrák. Az ilyen jellegű politikai folyamatokról beszél az amerikai politikát illetően, a progresszív ideológiák veszélyeivel összefüggésben.
– Pierre Valentin francia újságíró – Az országra nézve veszélyesnek tartja a francia kormány az Egyesült Államokból „importált” szélsőbaloldali identitáspolitikát, ezért létrehoztak egy olyan, az oktatási minisztérium égisze alá tartozó agytrösztöt, amely felveszi a harcot a woke mozgalommal.
– Lélektől lélekig

7.15 – 8.00
– Ursula Von der Leyen azt javasolja az ukránoknak, hogy állítsák le a Barátság vezetéket Magyarország felé
– Szijjártó Péter miniszter – Háborúpárti nyomásgyakorlás, zsarolások, támadások MO ellen, kőolajvezeték robbantásával, leállításával való fenyegetés, ukrán fegyverek, EU békekeret
– Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. – Erősödik a migrációs nyomás, bevándorlás következményei, a valódi okok a brüsszeli nyomásgyakorlás a bevándoláspolitika miatt, lásd Daniel Freund

8.15 – 8.30
– Nemcsak magyar hős volt Hunyadi János, hanem az egész keresztény világ bajnoka is – mondja Bán János, írói nevén Bán Mór, a Hunyadi-regények szerzője. A sorozat már megjelent és megírás alatt álló kötetei képezik az alapját annak a nagyszabású tévéfilmsorozatnak, amelyet most forgatnak. A nemzetközi koprodukció eredményét a tervek szerint 2024 második felében láthatjuk majd.

Vasárnapi újság – Kossuth Rádió – május 21., vasárnap, 6:00

Műsorvezető: Halász Zsuzsa
Szerkesztő: Horváth Katalin

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: MTI Fotó

Videó ajánló

Olvasson tovább