Napközben: Jó-e a kutyának, ha lakásban él?

A május 11-i adás tartalmából.
 

– Záráshoz közeledik a Best-ReMaP elnevezésű európai uniós projekt, amelyben majdnem az összes tagállam részt vesz. A program átfogó célja a gyermekkori elhízás visszaszorítása az egészséges táplálkozás népszerűsítésével. A Best-ReMaP átfogó célja a hatékony népegészségügyi beavatkozások adaptálása, megismétlése és végrehajtása olyan gyakorlatok alapján, amelyekről már bebizonyosodott, hogy működnek: az élelmiszer reformuláció monitorozása, az élelmiszer-marketing korlátozása, és a közétkeztetésben az élelmiszerek közbeszerzése terén történő minőségi javulás.

– Számos állatmenhelyen azzal a feltétellel adnak örökbe kutyát, hogy azt bent, a lakásban, vagy házban kell tartani. Miért? Jó-e a kutyának, ha lakásban él? Hogyan alakultak át a háziállat tartási szokások?

– Kiránduljon itthon rovat: kisvasutazunk – néhány vonalon voltak is fejlesztések.

– Csak a magyar zene. Közel kétezer üzletben, hipermarketben és szállodában kizárólag magyar zene szól május 11-én. Az Él a zene! kezdeményezéshez idén sportesemények is csatlakoztak, így a szegedi kajak-kenu világkupán és a Tour de Hongrie kerékpárversenyen is hazai előadók dalai hangzanak majd el. A szervezők célja előtérbe helyezni a magyar szerzőket, előadókat és dalokat.

Napközben – Kossuth Rádió – május 11., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Bicsák Eszter

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább