Napközben: Anyák napi virágmustra

A május 5-i adás tartalmából.
 

Látványosan megváltozott a nyaralóingatlan piac – kivételes helyeztben van a Balaton és a Tisza- tó. A nyaralók iránti kereslet országszerte átlagosan 50 százalékkal csökkent. Ugyanakkor a Balaton mellett és a Tisza-tó környékén visszafogottabb, 30 százalékos volt a visszaesés. Melyek az ország legvonzóbb nyaralóövezetei? Milyen árakon kínálják a nyaralóingatlant? Mire kell figyelni, ha valaki egy második ingatlant vásárol nyaraló céljára?

Festetni kellene a lakást, folyik a vízcsap és elromlott a kazán. De hol találunk precízen dolgozó, megbízható szakembert? A probléma szinte mindenki számára ismerős. Keresettek, mégis kevés a szakember, de mi ennek az oka? Milyen presztízse van ma egy jó szakmának? Ciki-e a kétkezi munka? Önök milyen szakmát adnának a gyerekük kezébe?

Orgona, rózsa, gyöngyvirág, orchidea. A választék bőséges, nem is szóval a cserepes virágokról. Május első vasárnapján az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat köszöntjük. De milyen virágokat válasszunk, ha vágott és milyet, ha cserepes növénnyel szeretnénk megköszönteni az ünnepelteket? Anyák napi virágmustra Bozsik gazda rovatában.

A ránk ömlő emailek és az állandóan csörgő telefonok világában sokan úgy érzik: képtelenek hatékonyan dolgozni: bár folyamatosan csinálnak valamit, mégsem haladnak előre az igazán nagy és elmélyült figyelmet igénylő munkákkal. Mi ennek az oka? Mit tesz velünk a folyamatos figyelem megosztás és hogyan tudnunk meg tanulni ismét hatékonyan és gyorsan dolgozni?

Napközben – Kossuth Rádió – május 5., péntek 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Ágnes

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: Pexels

Olvasson tovább