Napközben: A fülzúgás okai és kezelése

Az április 26-i adás tartalmából.
 

– Energiahatékony ingatlanok. Egyre tudatosabbak az energiafogyasztást, rezsikiadásokat tekintve a lakástulajdonosok. Ezt jelzi többek között, hogy a szigetelt lakások iránti kereslet jelentősen nőtt. A kínálatban is egyre nagyobb szelet jut nekik és egyre többen építenek energiahatékony lakásokat vagy éppen a meglévőt alakítják át. Mit jelent az energiahatékony lakás? Mit tegyünk, hogy kevesebbet fogyasszunk? Mennyibe kerül átalakítani lakásunkat?

– A fülzúgás okai és kezelése. Az országban egyedülálló módon a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika Fülzúgás Ambulanciáján működik az a csoportterápiás lehetőség, ahol fülzúgásban szenvedő betegek kaphatnak pszichés támogatást annak érdekében, hogy elviselhetőbb legyen számukra a kellemetlen hangélménnyel való együttélés. Az életminőséget javító, kiegészítő kezelés relaxációs gyakorlatokból, valamint a figyelem és a gondolkodás áthangolásából áll. Hogyan lehet segíteni a fülzúgáson? Mitől alakulhat ki? Hány embert érinthet Magyarországon?

– Jogi rovat – Dr. Kator Zoltán ügyvéddel, állandó jogi szakértőnkkel, aki ezúttal a válások szövevényes jogi útvesztőjében segít eligazodni. Fő téma: a vagyonmegosztás

– Mennyire veszélyesek az ízestett nikotinpárnák, tasakok? Egyre jobban terjed a fiatalok körében csak „snüssznek” nevezett nikotinpárna vagy tasak. A valódi snüssz itthon tiltott, de ami nálunk kapható az a kezdő felhasználók számára a snüssz fejfájást, hányingert, hányást, szédülést okozhat, főleg, ha mértéktelenül használják, de a fogínyre, fogakra és a szájüregre, emésztőrendszerre is kedvezőtlenül hat. Sokan számolnak be arról is, hogy az erősebb termékek könnyezést, az íny égető-lángoló érzését idézik elő. A boltokban elérhető termékek nikotintartalma egy cigarettáénak a többszörösével – általában 16-20 mg közötti nikotintartalommal – bírnak, de az online térben ettől jóval erősebb terméket is könnyűszerrel vásárolhatnak.

Napközben – Kossuth Rádió – április 26., szerda 9:05

Műsorvezető: Bak Anita
Szerkesztő: Cseszregi Balázs

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: pexels

Olvasson tovább