Napközben: Tudatos gyermeknevelés vagy önmegvalósítás?

Az április 17-i adás tartalmából.
 

Vállalati ösztöndíjak, versenyek, közös képzések és kutatási projektek, céges tanszékek vagy laboratóriumok –egyre több példa van arra, hogy az egyetemek és a vállalatok szorosabbra fűzik a kapcsolatot. Ezzel mindenki nyer. A hallgatók szakmai, sőt sok esetben anyagi támogatást is kaphatnak, a cégek pedig komoly kutatói bázisra támaszkodhatnak, illetve könnyen rátalálhatnak a legtehetségesebb hallgatókra, akiknek eleinte gyakornoki pozíciót, később pedig álláslehetőséget kínálhatnak. Melyek a legfrissebb trendek? Hogyan működnek együtt az egyetemek a cégekkel?

Tudatos gyermeknevelés vagy önmegvalósítás? – Sokan szeretnénk, ha a gyermekünk sikeres lenne és kiteljesedne az életben – de vajon mikor válik a jó szándékból ellentétes, káros hatás? Hol húzódik a határ a egészségesen magas elvárások és a versenyistálló-szerű otthoni környezet között?

Önkéntes rovat: A 2023-as budapesti atlétikai vb-re több mint 200 ország 2000 sportolója, összesen csaknem 8000 akkreditált résztvevő érkezik majd Budapestre, a világ idei legnagyobb sporteseményére. Kulcsfontosságúak az önkéntesek, akik nélkül elképzelhetetlen lenne egy ekkora világversenyt megrendezni. Ők lesznek a vb nagykövetei, akik már a repülőtéren, vagy a pályaudvaron fogadják a sportolókat és a nézőket. Ott lesznek a szállodákban, a buszokon, a melegítő- és a versenypályán is.

A nehezebb gazdasági környezetben az egészségünkön is spórolunk – legalábbis ez látszik az elmúlt hónapok tendenciái alapján. De vajon az egészséges táplálkozás a vitaminoktól és a táplálékkiegészítőktől kell, hogy függjön? Mi az, ami pénzkérdés, és mi az, ami csak odafigyelésen múlik? Hogyan tudjuk megerősíteni az immunrendszerünket, főleg a szürke, téli hónapok után?

Napközben – Kossuth Rádió – április 17., hétfő 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő, Dian Gergő
Műsorvezető: Horváth Szilárd

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: Unsplash

Olvasson tovább