Napközben: Láthatatlan munka

Az április 14-i adás tartalmából.
 

Március végén újabb olyan baleset történt, amikor burkolatjavítás közben meghalt a Magyar Közút egyik munkatársa, mert egy kamion a munkavégzés területén okozott balesetet. Az elmúlt évek során több munkatársat is elvesztett a Magyar Közút mert egy-egy jármű vezetője nem vette figyelembe, hogy az adott szakaszon éppen útfelújítás vagy kaszálás folyik. Hogyan lehet megelőzni a baleseteket és az ilyen jellegű baleseteket? Beszélünk arról is, hogy egy nemrég elkészült felmérés szerint 10 autósból 8 azt gondolja, minden kiszámítható a közlekedésben.

Láthatatlan munka – Ha fizetni kellene érte, sokba kerülne. Ám ha ingyen van, sokszor észre sem vesszük: mosás, takarítás, főzés, bevásárlás…. és a sort még hosszan lehetne folytatni. Nemrég volt a Láthatatlan munka napja. Mennyire vagyunk tisztában a láthatatlan munka súlyával? Mennyire van becsülete? Milyen a családi munkamegosztás?

Bozsik gazda rovatában a medvehagymával foglalkozunk. Például azzal, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a medvehagymát a mérgező gyöngyvirágtól? Vagy hogyan lehet a kiskertekben is szaporítani ezt a növényt?

Nem olyan régen – munkájukat segítve – kuvasz kölyköket kapott az Országos Polgárőr Szövetség. A szervezet tagjai segítve a rendőrség munkáját a települések közbiztonságának javítása érdekében tevékenykednek, segítenek a katasztrófa helyezetekben és ma már karitatív tevékenységet is végeznek. Hogyan dolgoznak a szervezet – egyébként önkéntes – tagjai? Kik lehetnek polgárőrök és milyen speciális segítséget tudnak nyújtani a szervezet kutyás egységei?

Napközben – Kossuth Rádió – április 14., péntek 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Süveges Gergő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább