– Egyik húsvéti ételünk a bárány. A sarudi Karkus-tanyán küzdenek a magas takarmányárakkal, de próbálnak fejleszteni is: korszerűsítik az etető-itató rendszert, felújítják az istállókat, új széna- és gabonatárolókat építenek.
– Magángyűjteményből nyílt állandó tojáskiállítás Markazon. A patkolttojás-múzeum bemutatja a patkolt és a különböző módon festett, díszített darabokat.
– Húsvétitojás-festés, komatálkészítés – jellemző zalai, somogyi húsvéti szokások elevenednek meg a nagykanizsai Thury György Múzeum új kamarakiállításán.
– A világ kulturális örökségeként számon tartott Hollókő védett faluközpontjában látható a Postamúzeum kiállítóhelye, ahol a palócság postahálózatának fejlődését, és a palócokkal összefüggő postai emlékeket tekinthetik meg a látogatók.
Hajnal-táj – Kossuth Rádió – április 9., vasárnap 5:00
Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.