Napközben: Szabálysértések és ez ezzel járó büntetőpontok

Az április 3-i adás tartalmából.

– Szabálysértések és ez ezzel járó büntetőpontok
Riport/bejátszó: Kulik – Egy sofőr tapasztalatai, aki büntetőpontokat kapott
Vendég: dr. Krizsán Zoltán a DAS jogvédelmi biztosító jogi szakértője. Miért jár, és mennyi büntetőpont? Mikor évülnek el, és mi történik, ha összegyűlik a 18?
Vendég: Dobrocsi Endre, közlekedés biztonsági szakértő. Milyen esetekben van jogom megkérdőjelezni az intézkedést, és mi történik, ha nem ismerem el a szabálysértést?

– Egyre többen mennek a telekre vagy a nyaralóhoz, és őrizetlenül hagyják a házat
Riport/bejátszó: Taracközi – Németh Péter a CLB Független Biztosítási Alkusz, kommunikációs és értékesítési igazgatója. Hányan kötnek bitsítást a házukra, lakásokra? Milyen biztosítási formák vannak, és ezek mennyibe kerülnek éves szinten?
Telefon: Surányi Márta, az Első Vagyonvédelmi Szövetség elnöke. Az emberek mennyire védik ingatlanaikat? Milyen módszerekkel törnek be manapság?
Vendég: Hajós István biztonságtechnikai szakértő, a Bastion Group ügyvezetője. Melyek a legmodernebb biztonságtechnikai eszközök? Hogyan, milyen eszközökkel lehet egy ingatlan megfelelően védeni? (Robotok a stúdióban.)

– Akadálymentesen – Autizmus Világnapja
Riport/bejátszó: Gungl – Beszélgetés: Oravecz Lizanka, autizmus tapasztalati szakértő.
Telefon: Kővári Edit az Autisták Országos Szövetségének elnöke. Hol tart az egyeztetés az autista személyek számára ellátást nyújtó nappali intézmények létrehozásának lehetőségeiről.

– Sajnos szinte napi szinten hallani súlyosan végződő kutyatámadásról
Riport/bejátszó: Benkő – Kutyatámadás áldozataival interjú, és a körülmények bemutatása.
Telefon: Dr. Vetter Szilvia, (fetter) az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának vezetője. Milyen szabályai vannak a kutyasétáltatásnak? Lakott területen belül mindig kell a póráz?
Vendég: Tóth Katinka kutyaviselkedéskutató, a Scidog Kutyásegyetem alapítója. Hol adódik több probléma: a kutyások között vagy a kutyás nem kutyás között? A kutyatartók mennyire ismerik saját kutyájukat?

Napközben – Kossuth Rádió – április 3., hétfő 9:05

Szerkesztő: Balog Tamás
Műsorvezető: Bak Anita

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább