Vasárnapi újság: Milyen veszélyek fenyegetik ma valójában a fiatalokat és a családokat?

Az április 2-i adás tartalmából.
 

6.00-7.00
– Tárlat Mátraverebély-Szentkúton, a nemzeti kegyhelyen a Zarándokakadémia 2. találkozóján nyílt meg a tárlat, amely a magyar katolikus jelenlétet mutatja be a nagyvilágban.
– Gyermekvédelem keresztényként, magyarként – Milyen veszélyek fenyegetik ma valójában a fiatalokat és a családokat? ( Dr. Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója, Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára, Fűrész Tünde)
– Az első Nemzeti Emlék-őr Díj – elismerés a magyar nemzeti emlékezet ápolása érdekében végzett kimagasló tevékenységért. Dr. Boross Péter a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökeként végzett munkájáért, Rákay Philip és Wieber Orsolya a Petőfi család sírjának felújításának támogatásáért
– Tom Vandendriessche, flamand EP-képviselő: nem véletlen, hogy az Európai Unió a gazdák ellehetetlenítésén dolgozik. Szakadhat-e Belgium?
– Lélektől: Fabinyi Tamás evangélikus lelkész, teológus, püspök

7.15.-8.00
– Kocsis Máté Fidesz frakcióvezetője – jól látható, hogy a baloldal továbbra is háborúpárti
– Horváth József biztonságpolitikai szakértő – Valóban harmadik világháborús helyzet alakul?
– Kovács Elvira Szerb parlament alelnöke, volt Európa parlamenti képviselő – Szerbia EU csatlakozás nehézségei. Hol kell engednie Koszovónak illetve Szerbiának a békességért?

8.00-8.30
– Diederik Boomsa, író és kommentátor, az amszterdami városi tanács tagja, Rod Dreher, a Live Not by Lies című könyv szerzője – Mi az a „kritikus fajelmélet” és hogyan szivárgott be és eresztett gyökeret a polgári, kulturális és kormányzati intézményekben?
– összefoglaló – Donald Trump egykori amerikai elnök megkezdte a 2024-es elnökjelölt-választási kampányát. A szombaton Texasban tartott nagygyűlésen egy sztálinista orosz horrorshow-hoz hasonlította a lejárató hadjáratot, ami ellene folyik Joe Biden kormányzata részéről

Vasárnapi újság – Kossuth Rádió – április 2., vasárnap, 6:00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztő: Horváth Ágnes

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább