Napközben: Hogyan lehet elérni, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk?

A március 16-i adás tartalmából.
 

Több mint háromezer fő részvételével egy átfogó, országos, reprezentatív felmérést végzett az év elején a Meló-Diák Hálózat, amelyből kiderült, hogy a diákok már nem elégednek meg az órabér minimál bruttó összegével és az is, kiderült, hogy mi motiválja a fiatalok, amikor a tanulás mellett munkát is vállalnak. Kik, miért dolgoznak a tanulás mellett? Mennyire népszerű a diákmunka? Mire kell figyelni a valaki a tanulás mellett szeretne munkát vállalni, vagy szülőként segíteni szeretne gyermekének a nyári munkavállalásban?

Visz a vérem – új projekttel szeretnék népszerűsíteni a véradást a szakmai szervezetek. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Kórházszövetség közösen pályázott a Richter Anna díjra, innovatív ötletükkel az orvos kategóriában be is jutottak a döntőbe. Mit takar az új kezdeményezés? Országosan évente mennyien adnak vért? Kik adhatnak vért és hogyan? Minden, amit a véradásról tudni kell.

Alma, körte, paradicsom, paprika, spenót és a többi. Van, ami kedvelt, más kevésbé. De hogyan lehet elérni, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk? Idén folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő edukációs kampánya, az Európai Friss Csapat program, melynek során az a cél, hogy országszerte minél több gyermekkel és a családokkal megismertessék meg a friss zöldségek, gyümölcsök változatos ízét. Vitalitás rovatunkban a zöldség- gyümölcs fogyasztással foglalkozunk.

Március 15-e a Fogyasztóvédelmi Világnap. Az elmúlt évek, évtizedek során mennyire váltunk tudatos fogyasztókká? Mennyire ismerjük jogainkat és mennyire teszünk érte? Milyen új területek jelentek meg, ahol számos fogyasztóvédelmi problémával találkoznak a szakemberek?

Napközben – Kossuth Rádió – március 16., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Horváth Szilárd

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: Unsplash

Olvasson tovább