Kalendárium: Március 15-én avatták fel Keszthelyen a megújult és kibővült Szendrey Júlia Emlékházat

A március 17-i adás tartalmából.
 

-Március 15-én avatták fel Keszthelyen a megújult és kibővült Szendrey Júlia Emlékházat, ahol a költőnő született. Petőfi Sándor feleségének emlékét a Georgikonon őrzik, az egyetem területén található a most kibővült emlékház is: egy új múzeumot hoznak létre a Petőfi 200 Emlékév kapcsán.

-Kossuth-díj 2023: beszélgetés egy kitüntetett művésszel

-Színházi programokkal, kiállítással és zenei csemegékkel várja idén az érdeklődőket Nagykanizsán a Tavaszi Művészeti Fesztivál rendezvénysorozata március 20 és április 4 között, amely éppen harminc éve indult útjára.

-Látszat és valóság” címmel nyílt kiállítás Kiskunfélegyházán, Öveges László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Pro Architectura-díjas építész, fotóművész alkotásaiból.

HÍREK:

-Március 18-án, szombaton lesz Mészáros Zsolt Máté MMA-ösztöndíjas Liszt-kutató nagyböjti orgonakoncertje a Belvárosi Főplébánia-templomban, Liszt kedvenc pesti templomában. A műsor tematikája az elmúlás, amelyhez Kautzky Armand olvas fel a szerző gondolataiból.

-„Bach mindenkinek a könyvtárban” címmel lesz koncert a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban a Bach Mindenkinek Fesztivál részeként este 6 órától. A közönség a barokk kori német zeneszerző 5 művét hallhatja az este folyamán. Közreműködik Petrus-Bölöni Áron gordonka-, Szűcs Dániel zongora- és Dálnoky Annamária énekművész.

Kalendárium – Kossuth Rádió – március 17., péntek 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább