Kalendárium: A Teátrum legfiatalabb színésze

A március 16-i adás tartalmából.

– Kossuth-díj 2023: beszélgetés egy kitüntetett művésszel

– A Teátrum legfiatalabb színésze: folytatjuk a Kalendárium portré sorozatát -bemutatjuk Dura Veronikát, aki 2021 óta tagja a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház társulatának

– Ludas Matyi premier Debrecenben: Mindenki ismeri Ludas Matyi történetét. A klasszikus Fazekas Mihály-mese alapján készült az első magyar színes film 1949-ben Soós Imre kitűnő alakításával, ebből készült Dargay Attila rajzfilmje is. A debreceni Csokonai Színház most egy mai átiratban a Lázár Ervin program keretében, Tasnádi István feldolgozásában vitte színpadra Ludas Matyi történetét. Ez a mese hű a klasszikus meséhez, de mégis más. Matyi itt egy lusta, pimasz fiú, aki elszereti Döbrögi szerelmét. A libapásztor csak kétszer adja vissza a büntetést és történet feszesebb, gyorsabb. A debreceni előadás cél korosztálya a 3.-5. évfolyam.

– Hosszú úton: Korniss Péter fotóművész kiállítása Budapesten a Várfok Galériában. A tárlat az életmű legfontosabb helyszínét, az erdélyi Szék települést mutatja be az elmúlt évtizedekből, de megismerhetjük a legújabb munkákat is.

Hírek:
– Veszedelmes viszonyok előadás az adás napján 19 órától az Operettszínházban

– A Szegedi Kortárs Balett Tűz c. előadása -Juronics Tamás és Czár Gergely koreográfiájával. A táncjáték , amelynek a bemutatója a közelmúltban volt, az adás napján is műsoron lesz a Kisszínházban, Szegeden.

Kalendárium – Kossuth Rádió – március 16., csütörtök 15:32

Szerkesztő: Kádár Dóra

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább