Napközben: Magyarországon a női vezetők aránya 40% körül mozog

A március 9-i adás tartalmából.
 

Idén trendi lesz az egészségturizmus. De milyen szolgáltatások tartozhatnak a körébe? Magyarország gyógyvízkincse kiemelkedő, de hogyan lehetne még több vendéget vonzani a térségünkbe és akár más turisztikai szolgáltatással is összekapcsolni a gyógyulni vágyást és az egészségre törekvést. Egészségturisztikai konferenciát tartottak a napokban, hozunk híreket onnan is.

Megszabadulni több 10 kilótól sokaknak csak álom, azonban van, akinek sikerül. De hogyan? És miként lehet hosszútávú eredményeket elérni, hogy a leadott súly ne jöjjön vissza akár többedmagával együtt? Az elhízás problémája mélyen gyökerezik és sokkal összetettebb, mint az elsőre gondolnánk. Biológia, genetika, reklámok, alvás…csak néhány tényező, amely közre játszhat az elhízásban. 800 millió ember él világszerte túlsúllyal. Melyek az elhízástudomány aktuális kérdései?

Vitalitás rovat: Hétvégén tartották a téli Balaton átúszását. De miért vállalkoznak sokan a hideg megmérettetésre? A hideg hőmérséklettel való gyógyítást összefoglaló néven krioterápiának nevezzük. A gyógyítási technika annyira nem új keletű, hogy már az ókori Egyiptomban is kezelték vele a különböző sérüléseket és gyulladásokat. A napjainkban is előszeretettel alkalmazott technikát gyakran használják sportsérüléseknél, de emellett különböző bőrelváltozások – például pikkelysömör –, krónikus ízületi-, érrendszeri- vagy csontgyulladások, gerincmegbetegedések, illetve ájulás vagy túlhevülés kezelésére is alkalmazható.

Magyarországon a női vezetők aránya 40% körül mozog, ez Európa többi országához képest is kedvező adat. A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére, ezért idén nőnapon, immáron harmadik alkalommal hirdette meg a “Legyen Divat a Női Vezető!” kampányát

Napközben – Kossuth Rádió – március 9., csütörtök 9:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Borítókép: unsplash

Olvasson tovább