Vasárnapi újság: Mostanában szinte naponta hallunk gyerekeket zaklató, szexuális bűncselekményt elkövető férfiakról

A március 5-i adás tartalmából.
 

6.00-7.00
– Amikor a románok, a szovjeteket beengedték területükre 1944-ben és megjelentek az oroszok a szatmári térségben, a svábokat – a német vérvonal miatt – azonnal málenkij robotra kötelezték és elvitték őket Nyikitovkába és Dombász térségébe. Szántó Ferencné, Scheibli Anna akkor 17 éves volt és három évig volt az orosz lágerben. A 96. évében járó Anna néni emlékei élénkek és a mostani orosz-ukrán háború hírei okán minden emléke megelevenedik, mondta Zsoldos Barnabásnak

– Bill D’Agostino a Media Research Center vezető kutatója. Téma: Az Egyesült Államok kormánya mindent elhallgat, ami a közvéleményt érinti. Egy nemrég végzett országos közvéleménykutatás szerint, az amerikai emberek többsége az országos televíziókról azt gondolja, nem tájékoztatni, hanem manipulálni akarják őket – Ilyen az NBC, ABC, CBS, a FOX-ot kivéve amelyek baloldali-liberális szemléletet akarnak a nézőkre erőltetni.

– Mostanában szinte naponta hallunk gyerekeket zaklató, szexuális bűncselekményt elkövető férfiakról. Mit lehet ez ellen tenni? Mit tehet a szülő és hogyan léphet fel a pedagógus. Az már biztos, hogy szigorítani kell a gyermekvédelmi törvényt. Ezt erősítette meg évértékelőjében Orbán Viktor miniszterelnök is. „A pedofíliára nincs bocsánat. A gyerek szent és sérthetetlen” Horváth Katalin: Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus
– Lélektől lélekig – Fabiny Tamás evangélikus püspök

7.15-8.00
– Nacsa Lőrinc a KDNP frakcióvezető-helyettese.– Benyújtották békepárti határozati javaslatukat a kormánypártok az országgyűlésnek.

– Az orosz-ukrán háború egy éve alatt eddig egyszer sem emelték fel a hangjukat a tömegek a béke mellett, és a német politikusok is szinte mind egytől egyig a háborús retorikát követték, de ez megváltozott. Láthatóvá válnak a háborút határozottan ellenzők, és politikai értelemben is színes a paletta. Berlinben tüntettek a béke mellett- Rab Irén történész, publicista, hangbejátszás a tüntetésről: Sarah Wagenknecht die Linke politikusa, Erich Vad dandártábornok.

– Horváth József biztonságpolitikai szakértő – Az orosz ukrán háború eszkalációjáról, lehet-e harmadik világháború, atomfegyverek bevetésének veszélye, kinek milyen arzenálja van

– Az Európai Unió 1 milliárd eurót akar adni Ukrajnának lőszerek vásárlására. A február huszadikai Külügyek Tanácsában előkerült a közös lőszerbeszerzés gondolata, de ehhez megemelik a védelmi keretet? Van ennyi pénz vagy közös hitelben gondolkodik az EU?

– Veszprémi székesegyház felújítás

– Ujházy Lóránd egyetemi tanár, katolikus pap a Vatikán békepolitikája, erőfeszítések az orosz ukrán tűzszünet érdekében.

Vasárnapi újság – Kossuth Rádió – március 5., vasárnap, 7:00

Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán
Szerkesztő: Horváth Katalin

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább