Napközben: Magyarországon a munkaképes lakosságon belül csak 21%-nak van nyugdíjcélú megtakarítása

A március 2-i adás tartalmából.
 

1. Magyarországon a munkaképes lakosságon belül csak 21%-nak van nyugdíjcélú megtakarítása a KSH közvéleménykutatási adatai szerint. Mindössze háromféle megtakarítási típus minősül kifejezetten nyugdíjcélúnak. Mi segítünk eligazodni bennük.

2. Idén először választották meg az Év Leginspirálóbb Vezetőjét. Ezzel párhuzamosan megjelent egy kutatás a Corvinus Egyetemen arról, hogy mit gondolnak a magyar felsővezetők a jövő sikeres szervezetéről, vezetéséről, és mik a jelenlegi trendek. Mi múlik egy jó vezetőn? Milyen vezetési típusok vannak? Nemzetközi gyakorlatban a hierarchiát tekintve a lapos, felpuhult szervezetek a sikeresek. Ez a magyarországi környezetben nem jelenik meg.

3. Vitalitás rovatunkban beszámolunk az év mentes séfje c. megmérettetésről és kitekintünk a mentes gasztronómia alakulására.

4. Majd a műsorunk utolsó félórájában áttesszünk a székhelyünket a Néprajzi Múzeumba, a budapesti Városligetbe, onnan jelentkezik élőben a Napközben, ugyanis március 5-e vasárnap a Néprajzi Múzeum napja, nagyszabású, ingyenes rendezvénnyel készülnek, mi pedig betekintünk az előkészületekbe.

Napközben – Kossuth Rádió – március 2., csütörtök 9:05

Szerkesztő- műsorvezető: Gécsek-Tóth Enikő

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább