Napközben: Kézzel írt naplók, és levelek kora leáldozóban van

A február 20-i adás tartalmából.
 

– Kézzel írt naplók, és levelek kora leáldozóban van. Egyre kevesebbet írunk kézzel, pedig számos előnye van a kézírásnak. Milyen hatása van, ha valaki a telefon nyomogatása helyett kézzel ír? Mi köze van a kreativitásnak a folyóíráshoz és hogyan függ össze a jobb memória és a kézírás?

– Újabb magyar cégnél, egy egri vállalatnál vezették be a négy napos munkahetet. Miért éri meg a cégeknek a 4 napos munkahét? Hol lehet, hol érdemes bevezetni a 4 napos munkahetet? Milyen munkajogi és egyéb kérdéseket vet fel a 4 napos munkahét?

– Február 22-e a Magyar Parasport napja. Magyarországon több százezer ember van, akik valamilyen sérültséggel élnek. Ha egy ép, egészséges ember mozogni szeretne, elmegy futni, vagy egy konditerembe. Csakhogy a fogyatékkal élőknek számos speciális igényük van, amit nem egyszerű figyelembe venni. De milyen sportolási lehetőségeik vannak a sérültséggel élőknek?

– Ismét megkezdődött 2×1 százalékokért a küzdelem. Május 22-ig lehet rendelkezni a 2x 1 százalékok sorsáról. Nekünk ez néhány kattintás, viszont a civil szervezetek, egyházak számára komoly esélyt, anyagi támogatást jelent. Például a törökországi földrengésnél is több olyan magyar mentőcsapat dolgozott, akik egy százalékokból és adományokból tartják fenn magukat. Ugyanakkor az a tapasztalat, hogy rendelkezés hiányában országosan évről évre komoly összegek maradnak a központi büdzsében. Kik és hogyan rendelkeznek az egy százalékokról, és kiknek adhatjuk a pénzt?

Napközben – Kossuth Rádió – február 20., hétfő 9:05

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Bak Anita

IDE KATTINTVA visszahallgathatja adásainkat >>>

Olvasson tovább